top of page
  • Writer's pictureUmut Akgül

Düğününüzde İlk Dans Şarkısı Seçimi : Sizin İçin En İyi Olanı Nasıl Seçersiniz !


Düğününüzde tercih ettiğiniz Dj düğün öncesi size kolaylık olması için ilk dans konusunda kapsamlı bir müzik listesi vermelidir. Bu listeyi incelerken şarkıları tek tek dinleyerek kısa da olsa dans ederek dans edebilirliğinizi test etmeniz önemlidir.


Ortam ve Konsept: İlk dansın gerçekleşeceği yer ve düğünün genel konsepti, şarkı seçiminde büyük rol oynar. Geleneksel bir düğünde, klasik bir slow şarkı seçmek uygun olabilirken, daha modern bir düğünde popüler bir şarkı seçebilirsiniz. Ayrıca, dans pistinin büyüklüğü ve ışıklandırma gibi faktörler de seçim yaparken dikkate alınmalıdır.

Kişisel Tercihler: Her çiftin kendine özgü müzik zevkleri vardır. İlk dans için seçilecek şarkı, çiftin birlikte önemli anılarının olduğu veya ortak sevdikleri bir şarkı olabilir. Böylece dans sırasında, çiftin arasında daha anlamlı bir bağ oluşabilir. İlk dans şarkısı seçiminizi kolaylaştıracak referans şarkılarından oluşan playlistimi Spotify’da “Best Wedding First Dance Songs inceleyerek ilk dans şarkınızı dinleyerek seçebilirsiniz.


Ritim ve Tempolu Şarkılar: İlk dans, genellikle yavaş bir şarkıyla başlar, ancak dansın devamında daha hızlı bir tempo isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda, seçtiğiniz tek bir şarkı içindeki ritm değişiklikleri yeterli olmayabilir farklı bir şarkı daha seçilmesi ve bu yeni şarkıda ritim ve tempo değişiklikleri olması önemlidir. Bu iki şarkının dj tarafından uygun yerde mix edilmesi dansın enerjik ve eğlenceli olmasına yardımcı olabilir.


Farkı yıllarda düğün sezonunda moda olan ve modası hiç geçmeyen akımlar vardır. Eğer çift dans konusunda deneyimli ve yetenekli ise “Flashback Mashup” dediğimiz farklı türden birkaç eski popüler parçanın arka arkaya mix’lendiği aralarda geçiş efektlerinin olduğu potpori şeklindeki bir şarkı kolajını da tercih edebilir.


Şarkı Sözleri: İlk dans şarkısı seçerken, şarkının sözlerini de dikkate almanız önemlidir. Şarkı sözleri, çiftin birbirine olan hislerini ifade etmek için bir fırsat sağlar. Bu nedenle, seçeceğiniz şarkının sözleri size ve eşinize özel bir anlam taşıyabilir. Olumsuz duygular taşıyan günün anlam ve önemini, çiftin birbirine karşı hissettiklerini ifade etmeyen şarkılar tercih edilmemelidir. Daha çok dil olarak bilmediğimiz dillerde seçilen şarkılarda bu risk olabilir o yüzden şarkının sözlerinin de neler ifade ettiğini araştırmak faydalı olacaktır.


Dans Edilebilirlik: İlk dansın başarılı olması için şarkının dans edilebilir olması gerekir. Çift, dans şarkısını seçerken kendi dans yeteneklerine uygun, kolayca dans edebilecekleri bir şarkı seçmelidir. Ayrıca, seçilen şarkıda birçok çiftin dans etmiş olması referansını da göz önünde bulundurarak mevcut örnekleri bulması referans almaları için avantaj yaratabilir. Ayrıca gelinin tercih ettiği gelinlik tarzına bağlı olarak duvağın uzunluğu veya gelinliğin alt kısmındaki uzun kuyruk vb faktörler de şarkı seçiminin tercihi ve dans edilebilirlik faktörlerini etkiler. Seçilecek şarkı ve yapılacak dans için bu faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır.


Dans Eğitimi Desteği : Çift dans konusunda tecrübeli değilse ilk dans için onlara hem parça seçimi hem de seçilecek bu parçaya ilişkin yapılacak dans koreografisi için destek verecek bir dans hocasından ders alması çiftin işini kolaylaştıracaktır. Böyle kısa dönemli bir eğitim çifte unutulmaz ilk dans dakikalarının hafızaya kazınması konusunda daha büyük kolaylık sağlayabilecektir. Dans eğitimi konusunda İstanbul’da yıllardır verdiği derslerle binlerce çiftin unutulmaz hatıralarını yaratan değerli arkadaşım Berk Kaya düğün dansları konusunda referans verdiğim, çiftlerime tavsiye ettiğim çok değerli bir dans eğitmenidir. İlk dans için eğitim almayı düşünen çiftlerim kendisine www.berkkayaweddingdance.com adresinden ulaşabilirsiniz.


Sonuç olarak, ilk dans şarkısı seçimi, düğününüzde unutulmaz bir anı oluşturmak için çok önemlidir. Bu nedenle, yukarıda belirtilen faktörleri dikkate alarak, çift olarak size özel bir şarkı seçmeniz önerilir. Seçeceğiniz şarkı, dans ederken ortaya çıkacak harika fotoğraf ve video görüntüleriyle taçlanacak ve yıllarca keyifle izleyeceğiniz unutulmaz hatıraları oluşturacaktır. Düğününüzde dj hizmetinde benimle ilerlemek isterseniz teklif almak için bana ulaşabilirsiniz info@djumutakgul.com


Hazırlayan : Umut AKGÜL www.umutakgul.com info@djumutakgul.com



bottom of page